PEELING KWASEM FERULOWYM
Polish English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Zarejestruj się do newslettera

Eksfoliacja Kwasem Ferulowym                     

      Kwas ferulowy w środowisku naturalnym występuje w korze drzew iglastych, nasionach i liściach, ziarnach pszenicy, kukurydzy, żyta i ryżu. Ma postać jasnożółtego, drobnego proszku, rozpuszczalnego w alkoholu etylowym.
            Posiada silne właściwości antyoksydacyjne, zapobiega procesom starzenia się skóry, poprawia kondycję i koloryt skóry, chroni przed fotostarzeniem, a także pobudza mechanizmy obronne skóry. Kwas ferulowy ogranicza powstawanie wolnych rodników i chroni komórki przed szkodliwym ich wpływem. Jego skuteczność podwyższa połączenie z hwasem hialuronowym, floretyną oraz witaminami C i E.
  Kwas ferulowy ma zastosowanie w kosmetyce, dermatologii i medycynie estetycznej. Polecany jest głównie dla cer dojrzałych, starzejących się. Często stosuje się go jako składnik kosmetyków chroniących przed promieniowaniem UV, oraz o działaniu anty-aging. Skóra po zabiegu z udziałem tego kwasu jest gładka, odżywiona, dotleniona, pełna blasku.

 

Wskazania do zabiegu:

fotostarzenie skóry

utrata jędrności skóry

przebarwienia posłoneczne, plamy barwnikowe

zmarszczki na twarzy, wokół oczu, szyi

suchość skóry, brak blasku

 

Przeciwwskazania:

przerwanie ciągłości naskórka

podrażnienia

trądzik różowaty

liczne teleangiektazje

ekspozycja na słońce

alergie skórne

opryszczka

ciężkie postacie trądziku

choroby autoimmunologiczne typu kolagenoza i pęcherzyca

leczenie dermatologiczne za pomocą pochodnych wit. A

liczne znamiona barwnikowe

stan po zabiegach chirurgicznych ( 2 m-ce)

stosowanie kremów z retinolem

ciąża i laktacja

 

Cena zabiegu:

Twarz + szyja + dekolt 300zł

Plecy 300zł